Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Συνέντευξη των WINTER'S VERGE στο Rock Overdose!



Οι Winter's Verge κυκλοφόρησαν το νέο τους album με τίτλο "Beyond Vengeance" και το Rock Overdose είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους γι αυτόν τον δίσκο, αλλά και για πολλά ακόμα θέματα.


Rock Overdose: Καλησπέρα παίδες! Πως είστε αυτό τον καιρó;

Winter's Verge: Καταρχήν, αρκετές καλησπέρες από όλους μας και ευχαριστούμε το Rock Overdose γι’αυτη την συνέντευξη.
Η μπάντα βρίσκεται στην καλύτερη της φάση αυτό το διάστημα και όπως θα ήταν λογικό, είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με την κυκλοφορία του 3ου μας άλμπουμ "Beyond Vengeance". O αυχένας μάλιστα ακόμη τσιμπάει μετά την πρόσφατη μας συναυλíα στην Λεμεσό με τους Mystic Prophecy και Fireforce! Ο κόσμος ήδη άρχισε να ανταποκρίνεται θετικά στα καινούργια μας τραγούδια!

Rock Overdose: Το "Beyond Vengeance" είναι πλέον διαθέσιμο να το αγοράσει το κοινό. Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που θα τραβήξει περισσότερο κάποιον για να διαλέξει το δικό σας άλμπουμ και όχι κάποιο από τα (δεκάδες) άλλα που κυκλοφορούν;

Winter's Verge: Το "Beyond Vengeance" περιέχει 11 διαφορετικές συνθέσεις, τραγούδια με δικό τους χαρακτήρα που γράφτηκαν με την συνδρομή όλων μας. Το κάθε μέλος πρόσθεσε το δικό του στυλ και μουσικές επιρροές, με αποτέλεσμα να υπάρχει ποικιλία, ποιότητα μουσικής και τραγουδιών που ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους της metal.
Ένας δίσκος γεμάτος ένταση, στιγμές με ανελέητο headbang, sing along ρεφρέν, solo duels, πανέμορφες μπαλάντες, επικές, power, progressive αλλά και heavy μελωδίες. Όπως επίσης και τρεις φιλικές συμμετοχές, από τους R.D Liapaki (Mystic Prophecy), Jon Simvonis (Descending) και Μυρτώ Μελετίου. Το 3ο μας άλμπουμ θα προσπαθήσει να συλλάβει τον ακροατή και να τον παρασύρει μαζί του μέχρι το τελευταίο του δραματικό τραγούδι.

Rock Overdose: Είναι το τρίτο συνολικά full length album σας. Πιστεύετε ότι υπάρχουν διαφορές μουσικά με τα προηγούμενα;

Winter's Verge: To 2010 ήταν σημαντική χρονιά για εμάς, μετά την περιοδεία μας με Stratovarius η μπάντα ανέλυσε σχεδόν όλα τα review που πήρε το "Tales of Tragedy". Τί είχε ενοχλήσει τους κριτικούς και τι τους άρεσε, πως πίστευαν θα μπορούσαμε να βελτιωθούμε κτλ. Συνδυάζοντας όλα αυτά λοιπόν, με το τι πίστευε ο κόσμος που γουστάρει τον ήχο μας, καταλήξαμε σε καίρια και χρήσιμα συμπεράσματα.
Έτσι αναπτύξαμε την μουσική μας, πειραματιστήκαμε περισσότερο, αφαιρέσαμε στοιχεία που ενόχλησαν και προσθέσαμε περισσότερα που άρεσαν. Το B.V είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, προβληματισμού, άλλα και εμπειρίας που μας πρόσφεραν οι δύο προηγούμενες κυκλοφορίες μας.

Rock Overdose: Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για την διαδικασία συγγραφής των κομματιών; Άλλα συγκροτήματα μαζεύει ο καθένας τις ιδέες του και μαζεύονται όλοι μαζί και τις συζητούν, άλλα μπαίνουν στο δωμάτιο που κάνουν πρόβες και τζαμάρουν μέχρι να βγάλουν κάποιο κομμάτι κλπ. Εσείς πως το κάνετε;

Winter's Verge: Θα μπορούσε κάποιος να μας χαρακτηρίσει εργοστάσιο της TOYOTA. Πio συγκεκριμένα η μπάντα, όπως και τα προηγούμενα cd μας, τέλειωσε ένα άλμπουμ αποκλειστικά μέσο ίντερνετ. Ίσως η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε όλοι μαζί ήταν στο studio στην Γερμανία. Παρά το παράδοξο της όλης εικόνας, επειδή όλοι μας έχουμε την τεχνογνωσία σύνθεσης μέσο υπολογιστών ολοκληρώναμε τα τραγούδια part by part, η απουσία δύο μελών του συγκροτήματος στην Αγγλία βλέπετε, μπορούσε να αντιμετωπισθεί μόνο με τεχνολογία.
Για παράδειγμα, γράφει ο Γιώργος τους στίχους και ένα πρόχειρο σκελετό του κομματιού, τον στέλνει στον Χάρη όπου προσθέτει την κιθάρα και αναπτύσσει το κομμάτι, ο Χάρης επιστρέφει το κομμάτι και ο Γιώργος το ξανατραγουδά, το κομμάτι στέλνετε στον Στέφανοπου προσθέτει τα πλήκτρα και αναπτύσσει περαιτέρω την ιδέα και ο Στέφανος το στέλνει σε Miguel και Chris. Ένας κύκλος λοιπόν που ολοκληρώνεται ξανά και ξανά και τελειοποιείτε στο studio στην Γερμανία υπό την επίβλεψη του R.D Liapaki.




Rock Overdose: Πείτε μας λίγα λόγια για την παραγωγή, την μίξη, το artwork (το οποίο είναι πολύ όμορφο) κλπ.

Winter's Verge: To artwork είναι δουλειά του Jonas Kawalek και συμφωνούμε μαζί σας ότι είναι πανέμορφο. Σε γενικές γραμμές είναι εικόνες παρμένες μέσα από τα τραγούδια του cd και συγκεκριμένα των Angels of Babylon και Semeni.
Μίξη, παραγωγή και mastering έγιναν από τους R.D Liapaki και Christian Schmid στo Music Factory Studio στο Kempten της Γερμανίας. Η όλη ηχογράφηση θα μας πήρε γύρω στις 15 μέρες υπό το άγρυπνο βλέμμα του Liaκαι εξωπραγματικό μουσικό αυτί του Christian. Ο άνθρωπος μπορεί να κουρδίσει καρέκλα.
Η συνδρομή του Lia και η δουλειά του στην κονσόλα, φάνηκε αφού φύγαμε από Γερμανία και παραλάβαμε το πρώτο μας demo sound. Το αίσθημα της πρώτης έκρηξης από τα ηχεία ήταν απερίγραπτο. Κρυστάλλινος, γεμάτος ήχος και όση περισσότερη ένταση προσθέταμε τόσο καλύτερος και αναλλοίωτος γινόταν.



Rock Overdose: Δεύτερο album με την Massacre Records. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από αυτήν την μεγάλη εταιρεία; Πιστεύετε ότι οι μεγάλες εταιρείες δίνουν την απαραίτητη προσοχή σε νεαρότερα συγκροτήματα;

Winter's Verge: Εάν κάποιος παρακολουθεί το κανάλι μας στο facebook θα μπορέσει να διακρίνει από μόνος το βαθμό ενασχόλησης τις εταιρίας μαζί μας. Δεν περνούσε μέρα που να μην διαφήμιζαν το νέο μας album και να προωθούσαν την κυκλοφορία του σε όλη την Ευρώπη. Το γεγονός ότι είχαμε πάρει πάνω από 30 reviews πριν τις 27 Απρίλη, τουλάχιστο εμάς μας αφήνει πλήρως ικανοποιημένους. Το τμήμα marketing της εταιρίας είναι σε συνεχής επαφή με το συγκρότημα και μας ενημερώνει για όλες τις κινήσεις που γίνοντε για προώθηση. Συνεντεύξεις, review, Air plays κτλ
Σίγουρα η δουλειά που έγινε για το Β.V ήταν πολύ περισσότερη εν σχέση με το Tales of Tragedy, έτσι θα μπορούσαμε με ασφάλεια να πούμε πως οι μεγάλες εταιρείες δίνουν την απαραίτητη προσοχή μόνο αφού η μπάντα δείξει πως έχει τα φόντα για κάτι μεγαλύτερο.

Rock Overdose: Δέκα κομμάτια το νέο album, συν ένα bonus track. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος σύνδεσμος μεταξύ τους, ή το κάθε ένα είναι και μία ξεχωριστή ιστορία;

Winter's Verge: Ένας reviewer χαρακτήρισε το νέο cd σαν ιστορίες που ακούς το βράδυ σε κατασκήνωση στο δάσος γύρω από την φωτιά. Πράγματι λοιπόν, η φωνή του Γιώργου δίνει ένα αφηγηματικό τόνο στα τραγούδια και παρά το γεγονός ότι τα τραγούδια δεν συνδέονται μεταξεί τους, η ατμοσφαιρά και ο τρόπος που τα παρουσιάζουμε το κάνει. Είναι φυσικά ξεχωριστές ιστορίες πλην του Unto the darkness που είναι η συνέχεια των Eternal Damnation/I swear Revenge.


Rock Overdose: Ωραία, βγήκε το album. Τι ακολουθεί; Σχέδια για lives ή περιοδείες; Το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά…

Winter's Verge: Σχέδια έχουμε μέχρι και το 2013 μπορώ να πω. Η μπάντα ετοιμάζει live εμφανίσεις στο εξωτερικό και tour σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Για το καλοκαίρι μελετούμε προτάσεις, οι ανακοινώσεις είναι πολύ κοντά!




Rock Overdose: Είχατε περιοδεύσει με τους Stratovarious πριν λίγα χρόνια. Θυμάστε κάποια ιδιαίτερη ιστορία που σας έτυχε είτε στο δρόμο, είτε σε κάποιο live εκείνο τον καιρό;

Winter's Verge: Αν αφιερώναμε μια ολόκληρη συνέντευξη γιαυτό το θέμα μπορεί και να μην μας έφταναν οι σελίδες. Ιστορίες αρκετές και περιστατικά συμβέναν ανά 10 λεπτό,ακόμη και στον ύπνο μας με τα διάφορα σημεία ελέγχου στα σύνορα.
Ίσως η ποιο αξιομνημόνευτη ήταν το τελευταίο μας live στην Τσεχία και ποιο συγκεκριμένα στο τελευταίο μας τραγούδι. Είχαμε κερδίσει ένα δύσκολο κοινό που περίμενε με ανυπομονησία τους Stratovarius, το tour είχε φτάσει αισίως στο τέλος του και θα κλείναμε με το To you I sail Tonight. Ο κόσμος αμέσως έπιασε το ρεφρέν και στο τελευταίο σκέλος του τραγουδιού σταματήσαμε γιατί ο κόσμος απλώς γούσταρε τόσο πολύ που είχε αναλάβει να τελειώσει το τραγούδι για πάρτη μας. Απίθανο συναίσθημα να βλέπεις ένα καταπληκτικό κοινό με χέρια υψωμένα να τραγουδάνε πίο δυνατά απ΄τα όργανα. Επί σκηνής κοιταζόμασταν και χαμογελούσαμε με ικανοποίηση, δεν θα μπορούσε να τελειώσει με ποιο μαγικό τρόπο αυτό το ταξίδι.

Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη! Εγώ και το Rock Overdose σας ευχόμαστε ότι καλύτερο για το album σας, αλλά και στον κάθε έναν από εσάς προσωπικά. Θέλεις να προσθέσεις κάτι για τους αναγνώστες του site μας;

Winter's Verge: Κανείς μας δεν πίστευε ποτέ πως θα φτάναμε μέχρι εδώ, από τρεις πρόβες σε υπόγεια στο 3ο μας άλμπουμ με διεθνή εταιρία. Τίποτα από όλα αυτά θα ήταν εφικτό χωρίς την στήριξη και δύναμη που μας πρόσφερε ο κόσμος. Από το πρώτο μας live μέχρι το πιο πρόσφατο ποτέ δεν ξεχάσαμε να λέμε ευχάριστό στον κόσμο που αγκάλιασε την μουσική μας και δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει σε μας. Έτσι λοιπόν ευχαριστούμε το Rock Overdose για την ευκαιρία που μας έδωσε να μιλήσουμε για το νέο μας album και ένα μεγάλο ευχάριστό σε όλο το κοινό, φίλους και υποστηριχτές μας. Το ταξείδι συνεχίζεται kai θα σας δούμε σύντομα επí σκηνής.

So for now... I’ll just say Goodbye



Για το Rock Overdose,

Αντώνης "Jey Key" Κατσαρός