Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Suicidal Angels @ Frankys Live, Λευκωσία - Live Report



Το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου στο Franky's Live της Λευκωσίας οι Suicidal Angels έκαναν για πρώτη φορά την ζωντανή τους εμφάνιση μπροστά στο κυπριακό κοινό. Μαζί τους ήταν οι 7th Sanctum και οι Disaster Syndicate.



Πρώτοι στην σκηνή και χωρίς καθυστέρηση, ανέβηκαν οι Disaster Syndicate οι οποίοι έκαναν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση. Όμως μην σας ξεγελά αυτό το γεγονός, καθώς όλα τα μέλη των Distaster Syndicate είναι έμπειρα στην σκηνή! Το συγκρότημα αποτελείται από τον Ανδρέα (μπάσο) μέλος των Blynd (στους οποίους κάνει και τα φωνητικά), τον Hugo (drums) των Vomitile, τον Μαχαίρα (φωνή) των Shut'em Down και Sweet Little Annie, καθώς και τον κιθαρίστα των Indestructible Noise Command, Erik Barath!!!



Το thrash metal που παρέδωσαν, εμπλουτισμένο με αρκετό "φρέσκο" ήχο σε στυλ νεότερων Exodus ή/και Slayer, γρήγορα κέρδισε το κοινό το οποίο ήταν διψασμένο για thrash! Τα πρώτα moshing pits έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ οι DS έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους στην σκηνή. Ο Erik ήταν πολύ παθιασμένος και προκαλούσε συνέχεια το κοινό να κάνει περισσότερη "φασαρία". Ειδική μνεία για άλλη μια φορά πρέπει να γίνει στα drums, όπου ο Hugo κάνει εξαιρετική δουλειά, κρατώντας την φήμη του καλύτερου extreme drum player του νησιού!



Playlist:

1. Aim for the Heart.

2. Invite this Plague

3. The Pledge of the Legions

4. Flesh, Blood n Rock and Roll

5. Camp 22





Στην συνέχεια ανέβηκαν οι 7th Sanctum. Το έργο των νεαρών έγινε πολύ δύσκολο μετά την πολύ καλή εμφάνιση των Disaster Syndicate. Οι 7th Sanctum ξεκίνησαν δυναμικά κερδίζοντας το ενδιαφέρων του κοινού και αυτό είναι σίγουρα υπέρ τους. Τα riffs τους ήταν αρκετά ενδιαφέροντα και το rhythm section ακούστηκε αρκετά δεμένο, πράγμα που πρόσθετε τον απαραίτητο όγκο στην μουσική τους. Ίσως θα έπρεπε όμως να αφήσουν στην άκρη τα καθαρά φωνητικά και να κρατήσουν τα κατά πολύ καλύτερα brutal…



Τέλος, μετά από λίγη ώρα αναμονής, ανέβηκαν στην σκηνή το καλύτερο ελληνικό thrash metal συγκρότημα της εποχής μας (και όχι μόνο): Οι Suicidal Angels ανέβηκαν στην σκηνή και μας τίναξαν τα μυαλά στον αέρα από το πρώτο κι όλας κομμάτι! Ξεκινώντας με "Bloodbath" και "Bleeding Holocaust" έγινε ο πρώτος χαμός και το mosh pit μαζί με τα stagedivings πήραν φωτιά! "Reborn inViolence" και "Face of God" για την συνέχεια, με τον Πάνο, τον Ορφέα, τον Νίκο και τον Άγγελο να παραδίδουν μαθήματα thrash! Ένα μικρό intro κάπου εκεί για να ακολουθήσουν τα "Chaos (The Curse Is Burning Inside)" και "Torment/Payback". Η σκηνική παρουσία των Suicidal Angels ήταν υποδειγματική, δείγμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται από το συγκρότημα. Πριν λίγες ημέρες τοRock Overdose έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στην μπάντα λέγοντας ότι είναι η "μπάντα που μας κάνει υπερήφανους". Σκεφτόμενος αυτή την πρόταση και βλέποντας τα παιδιά στην σκηνή, μου ερχόταν αυτό ακριβώς το συναίσθημα! Οι Suicidal Angels δεν σταμάτησαν εκεί φυσικά! "Final Dawn", "Morbid Intention to Kill", "Bleeding Cries" και "Pestilence of Saints" πήραν σειρά και η κούραση από το ασταμάτητο headbanging έκανε την εμφάνισή του (σε μένα, όχι στον κόσμο ο οποίος συνέχιζε ασταμάτητα). Τα "The Prophecy", "Vomit on the Cross" και "Beggar of Scorn" μας ωθούσαν σε ασταμάτητο mosh pit και τελειώσανε με "Moshing Crew" και "Apokathilosis"…



Φυσικά έδωσαν κύρια έμφαση στο νέο τους album "Bloodbath" μιας και έχει μόλις λίγες ημέρες από την επίσημη κυκλοφορία του (παράπονο ότι δεν έπαιξαν το "Legacy of Pain", αλλά ok…), χωρίς να αφήσουν όμως εκτός τις παλιότερες κυκλοφορίες τους "EternalDomination" και "Sanctify the Darkness" και "Dead Again"!



Ο ήχος ήταν ανέλπιστα καλός και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι διοργανωτές του event, η Stage8 Productions, οι οποίοι για να διαφυλάξουν την ποιότητα του ήχου, έστελναν τον ηχολήπτη να κάνει δοκιμές στην κονσόλα του Franky's Live για μία βδομάδα κάθε μέρα πριν το live!!! Αυτό θα πει επαγγελματισμός! Τα πολλά μας συγχαρητήρια στην ομάδα της Stage8 για την άψογη από κάθε άποψη διοργάνωση.



Τέλος, ο κόσμος ήταν ενεργητικός, με πολύ κέφι. Δεν νομίζω ότι έπιασε τον αριθμό που αναμενόταν, αλλά ήταν αρκετός. Ακόμα μία εξαιρετική συναυλία στην Κύπρο πέρασε! Έρχονται πολλές ακόμα, για να δούμε…





Για το RockOverdose.gr,

Αντώνης "Jey Key" Κατσαρός