Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

R.U.S.T.






No 2 - R.U.S.T.





















Στην δεύτερη θέση του δημοψηφίσματος βρίσκονται οι R.U.S.T.!

Ήταν τότε, το 2002 όταν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Ξάνθου, δύο αδέρφια μαζί με τον παιδικό τους φίλο Αδάμο Αδάμου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία μπάντα. Ο Γιώργος που έπαιζε μπάσο, αφήνοντας τον αδερφό του Παναγιώτη και τον Αδάμο να βασανίζουν τις κιθάρες, βρήκαν έναν τραγουδιστή, τον συμμαθητή του Γιώργου τότε, τον Τάσο Καρωνιά. Μετά από λίγο καιρό βρέθηκε και ο drummer ο Ανδρέας Καλλής. Οι “Flames in Ice” γεννήθηκαν και παίξανε τις πρώτες τους συναυλίες με διασκευές και κάποιο δικό τους υλικό. Τι; Εδώ μιλάμε για τους R.U.S.T.; Ε ναι, οι Flames In Ice ήταν το όνομα του συγκροτήματος όταν πρωτοιδρύθηκαν! R.U.S.T. έγιναν το 2005, αφού εν τω μεταξύ είχαν πάει στρατό ο Αδάμος με τον Ανδρέα (ο οποίος δεν επέστρεψε στο συγκρότημα). Για την θέση του drummer, ήρθε ο Αχιλλέας Β.



Το πρώτο
demo ήρθε περίπου εκείνη την εποχή, όταν και ηχογράφησαν το "In the Streets of Rock n Roll", ένα κομμάτι που προκαλούσε πανικό στις συναυλίες των R.U.S.T.

 Το 2006, ο οργανισμός "Νέοι Οικολόγοι" ήθελαν να βοηθήσουν στην δημιουργία ενός splir album. Είχαν επιλέξει τους R.U.S.T. μαζί με μία ακόμα τοπική μπάντα, η οποία όμως ποτέ δεν εμφανίστηκε! Τελικά πάρθηκε η απόφαση να κυκλοφορήσει ως ένα ΕΡ των R.U.S.T. το οποίο περιείχε τέσσερα κομμάτια. Τα "Kain", "Sanity of Madness", "Take me to the Skies" και "Streets of Rock n Roll".



Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, οι R.U.S.T. πήραν μέρος σε δύο πολύ σημαντικές δραστηριότητες: Άνοιξαν την συναυλία των Αμερικάνων θρύλων, Omen και των Phantom X στην Κύπρο! Επίσης, μαζί με τους Hardraw, μία ακόμα τοπική μπάντα και καλοί φίλοι των παιδιών, δημιούργησαν το ετήσιο φεστιβάλ "Power of the Night", το οποίο έχει αποκτήσει τεράστια επιτυχία!

Το 2007 η μπάντα άρχισε να ψάχνει ξανά για νέο
drummer καθώς ο Αχιλλέας ανακοίνωσε στο υπόλοιπο συγκρότημα ότι θα έφευγε για σπουδές. Αυτή τη φορά η αναζήτηση ήταν εύκολη, καθώς χωρίς δεύτερη σκέψη, ο νεαρότερος αδερφός του Γιώργου και του Παναγιώτη, ο Γιάννης είχε φτάσει σε ηλικία όπου θα μπορούσε να αναλάβει το πόστο αυτό. Έτσι, αφού ήδη γνώριζε όλα τα τραγούδια του συγκροτήματος, αμέσως ανέλαβε τα drums και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση του Γιάννη ήταν τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, στην συναυλία – αφιέρωμα στους μυθικούς
Warlord. Ο κύκλος είχε ολοκληρωθεί, ο Γιώργος, ο Παναγιώτης, ο Αδάμος, ο Τάσος και ο Γιάννης είναι η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος.



Στα επόμενα χρόνια οι R.U.S.T. συνέχισαν να γράφουν κομμάτια και να παίζουν ζωντανά με τοπικά και ξένα συγκροτήματα (Tokyo Blade, Sabaton, Ross the Boss, Paul Di'Anno, Marauder, Mystic Prophecy κ.α.).

Οι R.U.S.T. έγιναν γνωστοί για τα δυναμικά κομμάτια τους, την ενέργεια που έχουν στην σκηνή!



Φέτος κυκλοφόρησε και η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, το "Forged In the Fire of Metal" το οποίο έχει αποσπάσει πάρα πολλές θετικές κριτικές από όλο τον κόσμο!