Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Arrayan Path


















Νο 1 - Arrayan Path












Φτάσαμε επιτέλους στο Νο1 του δημοψηφίσματος (επιτέλους θα πείτε κάποιοι και δεν σας αδικώ). Εκεί λοιπόν βρίσκονται αυτοί που λίγο - πολύ όλοι ξέραμε ότι θα είναι... Οι Arrayan Path!

Ένα συγκρότημα που ξεκίνησε ως side project του καλύτερου τραγουδιστή στο νησί (και όχι μόνο) Νικόλα Λεπτού, κατέληξε να είναι η βασική μπάντα του καθώς έχω την εντύπωση ότι με τους Arrayan Path κάνει αυτό που του αρέσει περισσότερο στην μουσική!
Τότε το συγκρότημα είχε δημιουργηθεί από τον Νικόλα μαζί με τον Clement Fung στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και λίγο καιρό μετά, ο Λεπτός επέστρεψε στην Κύπρο φαίρνοντας φυσικά και το συγκρότημα μαζί του.



Το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο demo του συγκροτήματος, το "Return to Troy" το οποίο περιλάμβανε 7 κομμάτια.



Η μπάντα δεν επαναπάυτηκε σε αυτό και την αμέσως επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε και δεύτερο demo (πάλι με 7 κομμάτια) το οποίο είχε τον τίτλο "Osiris".



Χρειάστηκαν όμως τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να κυκλοφορήσει η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά των Arryan Path και τελικά το 2004 έβγαλαν το "Road to Macedonia", ένας δίσκος που έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα οι Θεσσαλονικής (για ευνόητους λόγους). Ο δίσκος περιλαμβάνει αρκετά κομμάτια από τα demos τους τα οποία ακούγονται ακόμα στις συναυλίες τους και γίνεται χαμός!



Για δεύτερη φορά η μπάντα μπήκε στον πάγο για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι το 2010 όπου κυκλοφόρησε η δεύτερη ολοκληρωμένη της δουλειά με τίτλο "Terra Incognita". Ένα album το οποίο έχασε την πρώτη θέση των καλύτερων κυκλοφοριών του 2010, επειδή είχε την ατυχία να ανταγωνιστεί τον δίσκο-έκπληξη των Accept "Blood of the Nations"!



Η μπάντα όμως είχε και δύσκολες στιγμές. Αναφέρομαι φυσικά στην επίθεση που δεχόταν από Έλληνες φίλους του χώρου,οι οποίοι έδιναν σημασία σε οτιδήποτε άλλο εκτός της μουσικής των Arryan Path και κατηγορούσαν το συγκρότημα για πράγματα που μόνο στο μυαλό τους υπήρχαν. Χωρίς να θέλω να δώσω άλλη έκταση στο θέμα, όπως έκαναν και οι ίδιοι οι Arryan Path, οι οποίοι τελικά έκαναν μία μεγάλη αλλαγή: Άλλαξαν το όνομά τους για να αποφύγουν αυτές τις ηλιθιότητες. Έτσι, προσθέτωντας ένα "a" στο όνομά τους, ονομάστηκαν Arrayan Path και συνεχίζουν με προορισμό το άγνωστο.

Πολλές συναυλίες είχε το συγκρότημα από τότε μέχρι σήμερα με πολλές και αμέτρητες υπέροχες στιγμές. Ειδικά η εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με τους RUST έχει αφήσει εποχή!



Τέλος, οι Arrayan Path φέτος θα κυκλοφορήσουν την τρίτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο "Ira Imperium". Ένας δίσκος - έκπληξη για μένα, καθώς όσο καλό και αν πίστευα ότι θα ήταν, αυτό είναι ακόμα καλύτερο! Με φανταστικές guest συμμετοχές (όπως του μεγάλου Tony Martin), οι οποίες αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα, πιστεύω ότι ο δίσκος αυτός θα καταφέρει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε το "Terra Incognita" και το οποίο εύχομαι ολόψυχα!

Οι Arrayan Path έχουν βάλει πλώρη για την κορυφή. Αυτό που μένει από εμάς να κάνουμε, είναι απλά να δούμε πόσο ψηλά θα καταφέρουν να πάνε. Μέχρι τότε, εμείς θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε "Μολόν Λαβέ"!

Band list:

Vagelis Maranis (Bass, Vocals - ex-Sanvoisen)
Stefan Dittrich (Drums - Astronomikon (live), ex-Crisis Never Ends, ex-Karkadan, ex-Mystic Prophecy, ex-Saidian)
Alexis Kleidaras (Guitars)
Socrates Leptos (Guitars - Astronomikon (live), Diphtheria, ex-Gangland)
George Kallis (Keyboards)
Nicholas Leptos (Vocals -Astronomikon, Prodigal Earth, Diphtheria, ex-Gangland)

Discography:

Return to Troy (Demo) - 1999
Osiris (Demo) - 2000
Road to Macedonia (Full-length) - 2004
Terra Incognita (Full-length) - 2010
Ira Imperium (Full-length) - 2011