Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Armageddon



No 3 - Armageddon













Στο Νο 3, οι θρυλικοί Armageddon! Πρόκειται για το μακροβιότερο Κυπριακό συγκρότημα και χαρακτηρίζονται από συνεχή συναυλιακή παρουσία από το 1985 με το όνομα Heavy Duty, αρχικά με διασκευές και στην συνέχεια με δικές τους συνθέσεις που κέρδισαν την αγάπη του κόσμου και που ακόμα και σήμερα ζητάνε στις εμφανίσεις τους τα παλιά τους τραγούδια.
Προς το τέλος του 1985, άλλαξαν όνομα σε Armageddon και ανοίξαν την συναυλία των Spitfire, του θρυλικού αυτού ελληνικού συγκροτήματος, στην Λευκωσία. 


Μετά από πολλές πρόβες και αφού μαζεύτηκε αρκετό υλικό ηχογράφησαν το πρώτο τους demo (1987) με τα κομμάτια : Raiders of Steel, Return of the King, Armageddon (instrumental) και Striking Back. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, κυκλοφόρησαν και δεύτερο με οκτώ κομμάτια αυτή τη φορά, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν παλιότερα, που αφού ξανά δουλεύτηκαν live, ενορχηστρώθηκαν και πιο ώριμα πλέον ηχογραφήθηκαν ξανά : Raiders of Steel, Return of the King, Rocking the Universe, Judgment's Day, To the Unknown (speed version), E. K. Seventeen, Striking Back, Armageddon (instrumental). 



Η πρώτη τους επαφή με την δισκογραφία ήταν ένα ΕΡ με τίτλο "Rev. 16:16" σε βινύλιο το 1991 με την εταιρεία All Records. Ο δίσκος αγαπήθηκε από το κοινό της ροκ και μεταλ μουσικής και καθιέρωσε τους Armageddon ως ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του είδους του στην Κύπρο και όχι μόνο, αφού μια απλή αναζήτηση με τις λέξεις Armageddon Rev στο www.google.com θα σας δώσει πολλές σελίδες που μπορείτε να βρείτε το πρώτο EP σε cd (επανεκδόθηκε από το περιοδικό True metal) για αγορά, μάλιστα μόνο από εταιρείες του εξωτερικού αφού στην Ελλάδα δινόταν δωρεάν με το περιοδικό. Το βινυλιο θεωρείται σπάνιο και συλλεκτικό σύμφωνα με το www.metal-treasures.at. 

Στην συνέχεια (1997) ηχογράφησαν ένα καινούργιο κομμάτι το "Times of Frustration" για την συλλογή "Blood Brothers - A compilation of recordings by rock bands in Cyprus" από την Laughing stock disks. 



Ερχόμαστε στο 1998 και στην κυκλοφορία του "Spoils of Conflict" από την City Records ένα μίνι CD album που κινείται σε πιο progressive δρόμους, πιο ώριμοι από ποτέ με 6 νέα κομμάτια και ανάμεσα τους το "To the Unknown" που μετατράπηκε σε μια επική μπαλάντα και το "Times of Frustration" από την συλλογή Blood brothers σε επανεκτέλεση. Περιλαμβάνει τα: Oblivion, Last Mile, Times of Frustration, Passage to Hades Beyond, To the Unknown. 

Το "Last mile" γυρίζεται Video clip και παίζεται από όλα τα κυπριακά κανάλια αλλά και από το Mad TV στην Ελλάδα και το Jammin της ΕΡΤ. 

Περιοδικά του Metal χώρου όπως το Metal Hammer, τo Rock Power, τo Metal Invader και το True metal κάνουν αναφορές και δίνουν θετικές κριτικές στο συγκρότημα. 

Όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντα ενεργοί, εκτός από μικρά διαστήματα αδρανείας λόγω των γνωστών προβλημάτων που όλα τα συγκροτήματα περνούν (αλλαγές μελών, προβλήματα στο να βρεθούν αντικαταστάτες, στρατός κ.λ.π.). Παίζουν ζωντανά παντού στην Κύπρο, σε pubs, clubs, festivals και άλλες εκδηλώσεις, και σε συναυλίες που οργανώνουν μόνοι τους σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.
Έχουν παίξει σε αμέτρητες συναυλίες, εκτός από τους Spitfire ,με Rotting Christ, Nightingale, Antimatter, αλλά και με ελληνικά ροκ συγκροτήματα όπως Magic de Spell κ.α. 

Επίσης συμμετείχαν στο φεστιβάλ Hysteria 99 στο Bourgas της Βουλγαρίας και κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στην Σερβία συμμετείχαν στην μεγάλη αντιπολεμική συναυλία που έγινε στο κέντρο του Βελιγραδίου. 

Συμμετείχαν επίσης στο Exit Fest 05 στο Metal Hammer stage. 

Στον πρώτο διαγωνισμό Μetal Eurovision πήραν την 2η θέση ανάμεσα σε 41 συγκροτήματα ,με πρώτους τους δανούς Pretty Maids.

Οι Armageddon οριοθετούν την μουσική τους αναζήτηση στον χώρο της μελωδικής Power Metal με progressive επιρροές.

Jimmy Μαυρομάτης (φωνή)
Αντώνης Λοιζίδης (μπάσο)
Chris Ιωαννίδης (ντράμς)
Tolga (κιθάρα)
Japon (Πλήκτρα) 

Παλιά μέλη:
Μπάσο: Πανίκος Ντανης, Pavel Pavlov, Νικόλας Δημητρίου
Kιθάρες: Κίκης Αποστόλου, Ιωάννης Κκολός, Girrie, Ηλίας Ανδρέου (Beethoven), Πανίκος Αργυρίδης, Μάριος Μιχαήλ
Πλήκτρα: Κούλλης Κουτσιοφής
Τύμπανα:Δώρος Δημητρίου, Blake Helton

(Από το SoundClick.com με κάποιες απαραίτητες διορθώσεις)