Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Lethal Saint





No 9 - Lethal Saint 




















Στα μέσα του 2006, τρείς νεαροί, οι Ανδρέας Κασάπης (κιθάρα), Χρίστης Isseyegh (drums) και Χρίστος Παπαδόπουλος, αποφάσισαν να φτιάξουν μία μπάντα με την οποία θα έπαιζαν την αγαπημένη τους μουσική, δηλαδή mid 80's Heavy Metal. Την ονόμασαν Lethal Saint και πολύ γρήγορα βρήκαν τον τραγουδιστή τους, τον Ανδρέα Πούγιουκκα. 

Έχοντας αλλάξει αρκετά μέλη στην θέση του μπασίστα, όλοι τους όμως εξαιρετικοί μουσικοί, οι Lethal Saint άρχισαν να εμφανίζονται σε πολλά events, όπως και σε festivals, ενώ το 2007 κατάφεραν να ηχογραφήσουν το πρώτο τους demo με τέσσερα κομμάτια. Το demo έτυχε θερμής υποδοχής δίνοντας στους "Άγιους" την δύναμη να συνεχίσουν να γράφουν νέα κομμάτια, ενώ παράλληλα εμφανίζονταν σε όλο και περισσότερες τοπικές metal διοργανώσεις. Μάλιστα το 2008 οι Lethal Saint κέρδισαν το "Band's Fest" και ανακηρύχτηκαν ως το "συγκρότημα της χρονιάς" της Κύπρου. 



Τα στούντιο της Fishbone Records επισκέφτηκαν οι Lethal Saint για να ηχογραφήσουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο το όνομα του συγκροτήματος. Τελικά το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2010 από την Pitch Black Records. Οι Lethal Saint άρχισαν να γίνονται διεθνώς γνωστοί, ενώ μάλιστα έδωσαν συνέντευξη στο "The Classic Metal Show" στην Νέα Υόρκη. 



Στις αρχές του 2011 τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν στο άλμπουμ – φόρο τιμής στους Metalucifer, το οποίο κυκλοφόρησε από την Skol Records. Οι Lethal Saint έπαιξαν το "Heavy Metal Drill" (κομμάτι που τους ταιριάζει γάντι!). Οι Lethal Saint δεν σταματήσαν εκεί όμως, αμέσως έβαλαν μπροστά και ηχογραφήσανε ένα single τριών κομματιών, το οποίο πήρε επίσης πολύ καλές κριτικές από τον τύπο. 



Στις πρόσφατες συναυλίες στην Ελλάδα, όπου άνοιξαν τις δύο μοναδικές εμφανίσεις των Helstar, οι Lethal Saint απέσπασαν κι άλλα θετικά σχόλια, κάνοντας το Ελληνικό κοινό να τους περιμένει πως και πως στο Up the Hammers 2012! 



Line-up
Christis Isseyegh (Drums)
Chris Papadopoullos (Guitars)
Andreas Kasapis (Guitars)
Andreas Pugioukas (Vocals)

Discography
Lethal Saint Demo (2007)
Lethal Saint Full-length (2010)
Saint Strikes Back Single (2011)