Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Winter's Verge

Αρχίζουμε αντίστροφα την παρουσίαση της πρώτης δεκάδας με τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της Κυπριακής Metal σκηνής (όπως τους ψηφίσατε εσείς οι αναγνώστες του Chromium Sun Blog) και στον νούμερο 10 συναντάμε τους Winter's Verge!









No 10 – WINTER'S VERGE 





Οι Winter's Verge ιδρύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2003 από τον Γιώργο Χαραλάμπους (φωνητικά) και τον Στέφανο Ψηλείδη (keyboards) στην πόλη της Λευκωσίας. Λίγο αργότερα, προστέθηκε ο κιθαρίστας Περικλής Μαλλόπουλος. Η μουσική κατεύθυνσή τους όπως είναι γνωστό, είναι το power/progressive metal και από τότε είχε αρχίσει η αναζήτηση για άλλους ομοϊδεάτες μουσικούς. Έτσι λίγο καιρό μετά εντάχθηκε στο συγκρότημα ο ντράμερ Ανδρέας Χαραλάμπους και πέντε μήνες μετά ο μπασίστας Χάρης Ιωάννου. Οι ζωντανές εμφανίσεις άργησαν λίγο να ξεκινήσουν καθώς χρειάστηκε ένα έτος προετοιμασίας και ωρίμανσης τόσο των κομματιών που είχαν ετοιμάσει μέχρι τότε οι Winter's Verge, όσο και το δέσιμο των μελών μεταξύ τους. Γρήγορα κέρδισαν την αγάπη του Κυπριακού κοινού και η φήμη τους εξαπλωνόταν σε όλη τη χώρα.




Στην συνέχεια όμως, ο Χάρης κλήθηκε να εκτελέσει τη στρατιωτική του θητεία. Οι Winter's Verge βρήκαν γρήγορα έναν ιδανικό αντικαταστάτη, τον Miguel Trapezaris, ο οποίος βοήθησε πολύ στην σύνθεση των κομματιών. Έξι μήνες αργότερα ηχογραφήθηκε το πρώτο τους demo "Another Life, Another End" το οποίο απέσπασε πολλά θετικά σχόλια αμέσως μετά την κυκλοφορία του. Η μπάντα ήρθε αντιμέτωπη με το επόμενο μεγάλο βήμα τους, αλλά ένα ακόμα πρόβλημα παρουσιάστηκε στο lineup του. Ο κιθαρίστας Περικλής Μαλλόπουλος έλαβε, επίσης, έκκληση να παρουσιαστεί στον στρατό. Η αναζήτηση για την αντικατάστασή του δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο και ο Harris Pari, ένας φιλόδοξος κιθαρίστας που είχε αποκτήσει αρκετή εμπειρία κατά τη διάρκεια της θητείας του με τους Bad Influence ήταν ο άνθρωπος της στιγμής. Τότε ήταν η στιγμή όπου οι Winter's Verge υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο με την Limb Music Products. 



Τον Σεπτέμβριο του 2007, η μπάντα πήγε στο Kempten την Γερμανίας και συγκεκριμένα στα Music Factory Studios για να ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Υπό την αιγίδα του τραγουδιστή των Mystic Prophecy, του R.D. Λιαπάκη έκαναν το πρώτο τους καταπληκτικό άλμπουμ. Τα τραγούδια από το demo "Another Life, Another End" επαναηχογραφήθηκαν ενώ επιλέχθηκαν δύο ακόμα τραγούδια και το αποτέλεσμα ήταν το "Eternal Damnation".


Το άλμπουμ προκάλεσε σάλο στις κοινότητες του metal σε όλο τον κόσμο, με πολλά θετικά σχόλια τόσο από τον τύπο όσο και από τους οπαδούς.


Σε αυτό το σημείο, όμως, ο ντράμερ Ανδρέας Χαραλάμπους αποφάσισε ότι δεν μπορούσε πλέον να αφιερώσει τον εαυτό του 100% στο συγκρότημα λόγω προσωπικών λόγων, και ανακοίνωσε ότι θα αποχωρούσε. Η υπόλοιπη μπάντα κατανόησε την απόφασή του. Στην δύσκολη αυτή κατάσταση το συγκρότημα γνώριζε ότι υπήρχε μόνο ένας άντρας που θα μπορούσε να στραφεί: στον Χρήστο Ιωαννίδη. Όντας ένας από τους πιο γνωστούς και πιο σεβαστούς μουσικούς στη Κύπρο, ο Chris είχε παίξει σχεδόν κάθε είδος μουσικής που μπορεί να φανταστεί κανείς. Ο Chris αμέσως ενδιαφέρθηκε για τη θέση, και μετά από μία δοκιμή, ένωσε τη δύναμή του φέρνοντας μαζί του έναν πλούτο εμπειρίας, τεχνογνωσίας και ιδεών.


Με ένα νέο ντράμερ και με την εμπειρία της ηχογράφησης του "Eternal Damnation", η μπάντα άρχισε να δουλεύει την επόμενη κυκλοφορία της. Πιο προοδευτικό και πιο σκοτεινό, το νέο υλικό ήταν μία ανάπτυξη προς μία διαφορετική κατεύθυνση για τους Winter's Verge, διατηρώντας παράλληλα την ουσία του ήχου τους και το στυλ τους. 




Επιστρέψανε στα Music Factory Studios τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2009, και πάλι υπό την άγρυπνη καθοδήγηση του παραγωγού R.D. Λιαπάκη. Έτσι το "Tales of Tragedy" βρήκε τον δρόμο του προς τα ράφια των δισκοπωλείων και κατ' επέκταση προς τα ράφια των αγαπημένων μας CD στο σπίτι μας. Η μουσική των Winter's Verge είχε γίνει πιο επική, πιο σκοτεινή αλλά και πιο τεχνική. 


Μετά από μια σύντομη περιοδεία στην Ελλάδα για το "Prog 'N' Run" Festival, ο Νοέμβριος του 2009 έφερε νέες συναρπαστικές εξελίξεις: Οι Winter's Verge υπέγραψαν συμφωνία με την Massacre Records, και επιλέχτηκαν να υποστηρίξουν την περιοδεία των θρυλικών Stratoviarius για το album "Polaris" που είχαν κυκλοφορήσει τότε.





Οι Winter's Verge αυτή τη στιγμή που διαβάζεται αυτές τις γραμμές, δουλεύουν στο νέο τους album, το οποίο θα έχει τίτλο "Beyond Vengeance" και το οποίο αναμένεται με αγωνία!

Line-up:

Miguel Trapezaris (Bass)
Chris Ioannides (Drums)
Stefanos Psillides (Keyboards)
Harry Pari (Lead Guitars)
George Charalambous (Vocals)

Discography:
Another Life, Another End Demo (2005) 
Eternal Damnation Full-length (2008)
Tales of Tragedy Full-length (2010)