Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Blynd









No 7 - Blynd









Οι Blynd συγκροτήθηκαν το 2003 με σκοπό να φέρουν στην πεινασμένη underground metal σκηνή την μουσική τους και να την διαδώσουν στις όχθες του νησιού μας. Από την πρώτη ημέρα, δίνουν ένα πιο σύγχρονο "πέρασμα" στο thrash metal.




Το πρώτο
demo των Blynd "Embraced and Abandoned" του 2004 έλαβε εξαιρετικές κριτικές από περιοδικά και webzines σε όλο τον κόσμο, όπως το περιοδικό Terrorizer στο οποίο βαθμολογήθηκε με 8.5 και τράβηξε την προσοχή των undrerground σε πολλές και απρόβλεπτες χώρες, όπως η Αργεντινή και το Νεπάλ. Αυτή ήταν η αρχή της ίδρυσης μιας βάσης από παθιασμένους και πιστούς οπαδούς που αυξάνονται σταθερά από τότε.




Ισχυρότερη ήταν η επίδραση του δεύτερου demo τους, "The Human Touch" του 2007 στο οποίο οι
Blynd οριστικοποιούν τον ήχο τους. Το ελληνικό Metal Hammer το βαθμολογεί με 8,5, επαινούν τους metallers από τη Κύπρο και τις μοναδικές, απρόβλεπτες συνθέσεις τους. Θετικά σχόλια έρχονταν συνεχώς, έτσι με μια νότα αισιοδοξίας το συγκρότημα πήρε το δρόμο του για να περάσει στο επόμενο επίπεδο.




Το πρώτο ολοκληρωμένο τους album "The Enemy" (από τη Fishbone Records το 2010) συνδυάζει τα δυνατά riffs, τα δυναμικά φωνητικά και τα έντονα drum
s τα οποία σφυρηλατούν όλα μαζί μία πολύ καλή ηχητική εμπειρία. Οι Blynd όμως δεν σταμάτησαν εκεί και επέστρεψαν από την επόμενη κι όλας ημέρα μετά τη κυκλοφορία του "The Enemy" στην δημιουργία νέων κομματιών για να κυκλοφορήσουν ακόμα ένα άλμπουμ μέχρι το τέλος του 2011.



Οι Blynd έχουν παίξει ζωντανά σε όλο το νησί της Κύπρου.Έχουν μοιραστεί τη σκηνή όλα τα σεβαστά τοπικά συγκροτήματα, καθώς και με πασίγνωστα ονόματα όπως Sepultura, Anathema, Septic Flesh κ.α. Δεν είναι άγνωστοι στον υπόλοιπο κόσμο καθώς έχουν διαδώσει τη μουσική τους ζωντανά σε πολλές διαφορετικές χώρες και εμφανίστηκαν σε συλλογές περιοδικών και ραδιοφωνικών σταθμών σε όλο τον κόσμο. Στις ζωντανές εμφανίσεις τους είναι επιθετικοί, ωμοί και ενεργητικοί, αφήνοντας πάντα καλή εντύπωση στο κοινό.




Οι Blynd θα παίξουν στην Κύπρο μαζί με τους μεγάλους Sodom, ενώ θα τους ακολουθήσουν για ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα!