Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

PARKWAY DRIVE Live @ Cyprus – Live Report





Ο τίτλος αυτού του κειμένου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι “Ένα θεότρελο Αυστραλέζικο party στην Λεμεσό από τους Parkway Drive”! Χωρίς υπερβολή, οι Parkway Drive μεταμόρφωσαν μία πολύ καλή βραδιά σε ένα ασταμάτητο party. Πως; Διαβάστε παρακάτω...


Η άφιξή μου στον χώρο της συναυλίας ήταν όπως σχεδόν πάντα ακριβής. Εννιά η ώρα έλεγαν ότι θα άνοιγαν οι πόρτες, ακριβώς εννιά ήμουν απέξω μαζί με περίπου ογδόντα άτομα που περίμεναν (υπομονετικά είναι η αλήθεια) να μπουν στην Μουσική Σκηνή Μωβ. Φυσικά η καθυστέρηση έκανε και αυτή την παρουσία της με αποτέλεσμα οι πόρτες να ανοίξουν γύρω στις 10 (εξαιτίας του soundcheck που καθυστέρησε, πληροφορηθήκαμε αργότερα).


Αρκετή ζέστη υπήρχε ήδη μέσα στο μαγαζί, αλλά όλα έδειχναν έτοιμα και σχεδόν αμέσως ανέβηκαν στην σκηνή οι Medusa Above the Ocean, ένα τοπικό νεανικό συγκρότημα από την Πάφο που παίζει metalcore. Το κοινό τους υποδέχθηκε θερμά και τους βοήθησε αρκετά σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους με συνεχόμενα moshpits αλλά και walls of death. Οι νεαροί έπαιξαν κυρίως διασκευές, αλλά και δικά τους κομμάτια από το επερχόμενο EP τους. Δυστυχώς παρά το soundcheck που έκαναν, τελικά είχαν προβλήματα στον ήχο τα οποία εντοπίστηκαν κυρίως στην μία κιθάρα που “σφύριζε” διαρκώς. Πάντως η εμφάνισή τους κρίνεται πολύ καλή, αφήνοντας παρακαταθήκη για το μέλλον. Λίγα πραγματάκια να προσέξουν μόνο και όλα θα πάνε καλά...!


Το κοινό αδημονούσε να δει τους Parkway Drive και αυτό φάνηκε από την στιγμή που οι Medusa ανακοίνωσαν ότι θα παίξουν το τελευταίο τους κομμάτι (πολλοί βγήκαν εκτός του club για να πάρουν ανάσες ώστε να υποδεχθούν τους Αυστραλούς). Λίγες δοκιμές από το crew των Parkway Drive και μετά... ακολούθησε ο πανικός!




Οι Αυστραλοί ανέβηκαν στην σκηνή και μετά από ένα μικρό intro ξεκίνησαν αμέσως με το “Old Ghosts/ New Regret” από την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, το “Atlas” του 2012. Το κοινό παραλήρησε με την μουσική τους, ενώ και οι ίδιοι ήταν τόσο ενεργητικοί και παράλληλα τόσο εντυπωσιασμένοι από την υποδοχή που τους επιφύλασσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην Μουσική Σκηνή Μωβ, που έβγαζαν ακόμα περισσότερη ενέργεια. Ακολούθησε το “Sleepwalker” - στο οποίο ο Winston McCall (φωνή) έδινε το μικρόφωνο στον κόσμο για να τραγουδίσει τους στίχους- και το “Karma”, και τα δύο από το “Deep Blue” album τους. Μία μικρή διακοπή για να πάρουν ανάσες, ενώ παράλληλα ευχαριστούσαν το κοινό για την υποδοχή και την ανταπόκριση η οποία ήταν το κάτι άλλο! Συνέχεια με “Wild Eyes” και “Boneyards” ενώ πέρασαν στα “Idols and Anchors” και “The Slow Surrender”. Στο σημείο αυτό μας προειδοποίησαν ότι θα ακολουθήσουν πιο γρήγορα κομμάτια ζητώντας να δημιουργηθούν moshpits, κάτι που το κοινό δεν τους το αρνήθηκε καθώς τα “Dead Man's Chest”, “Dark Days” και “Deliver Me” έπαιζαν το ένα μετά το άλλο!


Καθώς το setlist τελείωνε και αμέσως μετά το “Home is for the Heartless”, το κοινό ζήτησε έντονα να ακούσει το “Romance is Dead” από το (αγαπημένο μου) “Killing with a Smile”, το οποίο παραμέλησαν είναι η αλήθεια. Δεν μας χάλασαν το χατίρι και το έπαιξαν. Το τι έγινε, δεν φαντάζεστε! Τέλος με το “Swing” με τα moshpits και τα stagedivings να κάνουν την εμφάνισή τους ξανά. Κάπου εκεί μας αποχαιρέτησαν, αλλά φυσικά ο κόσμος τους ζήτησε να επιστρέψουν όπως και έκαναν μερικά λεπτά αργότερα. Ο McCall είπε στον κόσμο ότι θα παίξουν ακόμα ένα κομμάτι, αλλά ήθελε τον κόσμο να ανέβει στην σκηνή και να τραγουδήσει μαζί του. Το κομμάτι ήταν το “Carrion” και αυτό που ακολούθησε ήταν πραγματικά κάτι που δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου: Παραπάνω από το μισό του κόσμου που βρισκόταν στον χώρο ανέβηκε στην σκηνή και τραγουδούσε μαζί με τον McCall! Στο τέλος έγιναν τόσοι πολλοί εκεί πάνω, που ο κιθαρίστας Jeff Ling βρέθηκε από κάτω με την κιθάρα του για να τελειώσει το κομμάτι, φτάνοντας στον ηχολήπτη όπου του παρέδωσε την κιθάρα για να παίξει το τελικό σόλο!!!



Η απόδοση του συγκροτήματος ήταν κάτι παραπάνω από άψογη και πιστεύω ότι ακόμα και σε αυτούς που δεν ακούνε metalcore θα άρεσε η εμφάνισή τους! Τα παιδιά ήταν κεφάτα καθόλη τη διάρκεια του show, ενεργητικά όσο δεν πάει και με καλό ήχο. Εγώ απόλαυσα λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα μέλη τους τον drummer Ben Gordon και τον προαναφερόμενο κιθαρίστα Jeff Ling ο οποίος μοιάζει να ακολουθεί πιστά την Αυστραλέζικη σχολή του Angus Young (όσον αφορά τις κινήσεις του) καθώς έτρεχε, χόρευε, χοροπηδούσε με την κιθάρα του, δίνοντας το δικό του ξεχωριστό show!


Ακόμα μία βραδιά έφτασε στο τέλος της, ευχαριστούμε τους Parkway Drive, τους Medusa Above the Ocean και την Stage 8 Productions γι αυτό που μας πρόσφεραν και ελπίζουμε οι Αυστραλοί κάποτε να μας επισκεφθούν ξανά!



Για το Rock Overdose,

Αντώνης "Jey Key" Κατσαρός

http://www.rockoverdose.gr/news_details.php?id=23249

ΥΓ.



Εδώ (στα αριστερά πάνω στον ενισχυτή) διακρίνεται και το "βραβείο" που εισέπραξαν οι Parkway Drive από το κοινό τους: Ένα σουτιέν! :P