Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ENFORCER, CONVIXION, NEON KNIGHTS, SOLITARY SABRED, TEROR, Λεμεσός 16/4 Live Report!



Σε μία ήδη “μεγάλη” μέρα (για εμένα), ήρθε να προστεθεί και μία μεγάλη νύχτα! Οι Enforcer επισκέφτηκαν την Κύπρο για πρώτη φορά και μαζί τους έφεραν τους Convixion. Και τα δύο αυτά συγκροτήματα τα πλαισίωσαν τρία τοπικά συγκροτήματα για να κλείσει ένα πολύ καλό “roster” το οποίο υποσχέθηκε καλή metal μουσική! Όλα αυτά έγιναν την Δευτέρα 16 Απριλίου στο Kingston της Λεμεσού.



Για ακόμα ένα event ο κόσμος δεν έφτασε σε ικανοποιητικό επίπεδο (αριθμητικά). Ίσως λόγο εορτών, ίσως λόγο των πολλών events που διοργανώνονται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που φταίει, ούτε θέλω να μπω στην διαδικασία να το ανακαλύψω. Απλά είναι καθήκον μου να το αναφέρω... Πάμε στα τις συναυλίας όμως:



TEROR

Έφτασα στον χώρο ακριβώς την ώρα που ανέβηκαν οι Teror στην σκηνή. Ήταν περίπου 21:00 όταν το νεανικό τρίο μας καλησπέρισε αρχίζοντας το show τους. Τα παιδιά τα έχω δει αρκετές φορές ζωντανά, αλλά αυτή ήταν η πρώτη που είχαν (επιτέλους) καλό ήχο. Σκηνικά ήταν πολύ κεφάτοι παρουσιάζοντας ένα πολύ δυναμικό show και μπορώ άφοβα να πω ότι ήταν η καλύτερη τους εμφάνιση (από όσες έχω δει) μέχρι σήμερα! Εξαιρετική ήταν και η διασκευή των Agnostic Front που έκαναν στο τέλος, κομμάτι με το οποίο έγινε χαμός στο Kingston. Το playlis τους ήταν: "Storm Warriors (instrumental)", "Night of Teror", "Thrash Patrol", "Storm of Betrayal", "Death from Above", "331", "Ordered to Destroy" και "Gotta Go".



SOLITARY SABRED

Το σπαθί πήρε την θέση του στο κέντρο της σκηνής, πράγμα που μας έδωσε να καταλάβουμε ότι ήρθε η στιγμή για τους Epic MetallersSolitary Sabred. Ξεκινώντας με το “Slayer’s Oath” και το “Dominion”, μας ανακοίνωσαν ότι το καλοκαίρι στο Power of the Night Festival στο οποίο θα συμμετέχουν, θα είναι έτοιμο ένα promo από το νέο τους άλμπουμ, πράγμα που γέμισε με χαρά το κοινό για την πολυαναμενόμενη αυτή κυκλοφορία. Συνέχισαν με “Burn Magic, Black Magic” και “Hammers of Ulric” με την φωνή του Πέτρου Λεπτού να σκίζει τον αέρα και την κιθάρα του Δημήτρη Δημητρίου να μας βουτάει από τα μαλλιά για περισσότερο headbanging. Για τον νέο drummer, τον Αντρέα Τάπα είχα αναφερθεί ξανά σε προηγούμενο report, φαίνεται ορεξάτο παιδί και με καλές γνώσεις δίνοντας φρέσκο αέρα στους Solitary Sabred. Πέρασαν στο “Redeemer” για να μας ανακοινώσουν ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τους Solitary Sabred ως τρίο και ότι από την επόμενη φορά θα υπάρχει νέο μέλος μαζί τους, ο Γιώργος των Stainless! Έκλεισαν με τον ύμνο τους “Solitary Sabred” και μας καληνύχτισαν αφήνοντας για ακόμα μία φορά τις καλύτερες εντυπώσεις!



NEON KNIGHTS

Και ήρθε η ώρα των Neon Knights οι οποίοι είναι ένα συγκρότημα διασκευών (κυρίως), αποτελούμενο από τους Jimmy Μαυρομάτη (φωνή), Γιάννη Κκόλο (κιθάρα), Νικόλα Δημητρίου (μπάσο) και Κύπρο Καραβιώτη (drums), όλοι εξαίρετα μέλη της Κυπριακής σκηνής! Παίζοντας διασκευές από Maiden (2 Minutes to Midnight), Metallica (Masters of Puppets), Black Sabbath (Heaven and Hell) και Armaggedon (Raiders of Steel) έκαναν το Kingston να χοροπηδάει στους ρυθμούς τους! Ενδιάμεσα μας παρουσίασαν και το πρώτο δικό τους κομμάτι το οποίο ακούστηκε πολύ ελπιδοφόρο με στοιχεία από Sabbath στην εισαγωγή του! Έκλεισαν με το πολύ αγαπημένο μου κομμάτι των Kansas Carry on My Wayword Son”!



CONVIXION



Δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου 10 μηνών στην Κύπρο οι Convixion οι οποίοι φάνηκαν να γουστάρουν πολύ το νησί μας (όπως και το νησί μας να γουστάρει τους Convixion)! Πραγματικά τα παιδιά έκαναν μία πολύ καλή εμφάνιση, παρασυρόμενοι από το κοινό, το οποίο ασταμάτητα φώναζε και τραγουδούσε μαζί τους. Ξεκίνησαν με “Drink Metal” και πέρασαν στο “Avenger”. Συνέχεια με “Tommorrow’s Yesterday” και “A Matter of Faith”. Το κοινό χτυπιόταν στους ρυθμούς των Convixion και για να τους το ανταποδώσει, τους κερνούσαν ζιβανία. Πέρασαν στα “Made of Steel”, “Night’s Mare” και “Black Magic Night” τα δύο τελευταία από το EP τους. Μετά μας περίμενε μία μεγάλη έκπληξη με την διασκευή στους Cirith UngolBlack Machine”! Εκεί έγινε πραγματικός χαμός το οποίο προκάλεσε βλάβη στο κεντρικό μόνιτορ της σκηνής, αναγκάζοντας τον Νίκο Παπακώστα να μεταφερθεί στο διπλανό μικρόφωνο για να συνεχίσει. Και τι συνέχεια… “I Come Alive” και το διαμορφωμένο “Heavy Metal re Mounia”. Τι εννοώ με αυτό; Οι Convixion αποφάσισαν να αλλάξουν το ρεφρέν του κομματιού και να το κάνουν “Nα σου δω πα στη κελέ”. Και εκεί που νομίζαμε ότι τελείωσαν, να σου το πρώτο encore το οποίο ήταν η διασκευή “Axe Crazy” των Jaguar! Το τι έγινε, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια! Και όμως, μας επιφύλασσαν ακόμα μία έκπληξη με το “Violent and Force” των Exciter και κατέβηκαν από την σκηνή σαν ήρωες! Μπράβο τους, ήταν μία τρομερά καλή εμφάνιση και σίγουρα τους περιμένουμε ξανά (και ξανά) στη Κύπρο!



ENFORCER


Τέλος ανέβηκαν στην σκηνή οι headliners Enforcer. Σε τελική ανάλυση η εμφάνιση των Σουηδών ήταν κάπως… απογοητευτική. Λίγο ο ήχος που ήταν κάκιστος, λίγο η κούραση που είχε ο κόσμος από τα προηγούμενα συγκρότηματα, λίγο η προχωρημένη ώρα που βγήκαν οι Enforcer (ήταν περίπου 12:30!), δεν μας άφησαν να ευχαριστηθούμε την εμφάνισή τους. Δεν λέω, οι Σουηδοί έκαναν ότι μπορούσαν επί σκηνής, αλλά ειδικά ο ήχος τους χαντάκωσε… Παίξανε όλα τα hits τους από το Diamonds, συμπεριλαμβανομένου του “Roll the Dice”, “Midnight Vice”, “Katana”, “High Roller” και “Nightmares” ενώ μας παρουσίασαν και κομμάτι από την επερχόμενη δουλειά τους, το οποίο δυστυχώς λόγο ήχου, δεν μπορώ να το σχολιάσω καθόλου…







Έτσι, γύρω στις 01:45 τελείωσε και αυτό το event, αφήνοντας στο μυαλό τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Convixion, Teror και Neon Knights, τις ανακοινώσεις των Solitary Sabred και δυστυχώς την κακή πλευρά των Enforcer



(Ευχαριστώ τον Jimmy για τις φωτογραφίες)