Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

R.U.S.T. – Forged in the Fire of Metal (Pitch Black Records)


Από το Metal Holocaust

"Το καλό πράγμα αργεί να γίνει" λέει η παροιμία, και οι R.U.S.T. φαίνεται ότι την έκαναν βίωμα.

Οχτώ περίπου χρόνια μετά την ίδρυση του συγκροτήματος, οι κύπριοι hard rock/heavy metalers έκαναν επιτέλους το πρώτο τους ολοκληρωμένο βήμα και βγάλανε το "Forged in the Fire of Metal".



Η αλήθεια είναι ότι αρκετό καιρό τώρα ρωτούσα πολύ τακτικά τα μέλη του συγκροτήματος "πότε θα βγάλετε το άλμπουμ σας;". Τελικά από την μέρα που έπεσε στα χέρια μου τους ρωτάω "γιατί το βγάλατε ρε παιδιά;". Ο λόγος; Ότι δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το cd player μου και δεν ακούω τίποτα άλλο!



Έχοντας ακούσει το demo, αλλά και το single των R.U.S.T. και αφού έμαθα ότι τη παραγωγή θα αναλάβουν οι ίδιοι, δεν κρύβω ότι απογοητεύτηκα γιατί θεωρώ ότι δεν είναι η καλύτερη ώστε να αναδείξει το συγκρότημα. Όταν όμως έβαλα το cd και έπαιξε, με μεγάλη μου χαρά άκουσα τον ήχο σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα! Σίγουρα δεν είναι κρυστάλλινος, αλλά διατηρεί την 80's αισθητική που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή το ίδιο το συγκρότημα. Ευτυχώς όμως, τα όργανα ακούγονται όπως πρέπει χωρίς να αλλοιώνεται το τελικό αποτέλεσμα.



Το cd περιέχει 10 κομμάτια, εκ των οποίων το ένα είναι εισαγωγή στο ομότιτλο τραγούδι. Συνολικά δηλαδή έχουμε εννέα κομμάτια – δυναμίτες! Το hard rock/heavy metal feeling που μεταδίδουν οι R.U.S.T. στα lives τους, είναι παρόν και αυτό πιστεύω ότι είναι το σημαντικότερο επίτευγμα των παιδιών.



Ανάμεσα σε νέα κομμάτια των R.U.S.T. αναγνωρίζουμε και ορισμένα παλιότερα, όπως το "In the Streets of Rock n' Roll", τα οποία όμως είναι ελαφρώς αλλαγμένα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτελέσεις. Στο συγκεκριμένο κομμάτι, η νέα εκτέλεση φαίνεται πιο "ώριμη" (αν μπορώ να τη χαρακτηρίσω έτσι).



Στο artwork του cd συναντάμε και τον Rusty, το έκτο "μέλος" του συγκροτήματος, έναν χαρακτήρα που πήρε σάρκα και οστά από πενάκι της Νικολέτας Κυπριανού.



Δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα κομμάτια του cd καθώς όλα είναι άψογα εκτελεσμένα με υπέροχα riffs, θεότρελα solos και refrens που σου κολλάνε κατευθείαν στο μυαλό! Απλά θα αναφέρω τα epic στοιχεία που υπάρχουν στο "Lady of the Lake" και κυρίως στο "Queen of the Amazons", τα οποία προσθέτουν ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στον δίσκο τους.



Σε όσους αρέσει το παλιό, καλό, αυθεντικό heavy metal δεν έχω παρά να τους προτείνω ανεπιφύλακτα αυτόν τον δίσκο!



Το ντεμπούτο λοιπόν μπορεί να άργησε, όμως ήρθε και είναι πολύ δυνατό!