Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ZONER – “Spectraphonic Deviation” review






http://www.rockoverdose.gr/news_details.php?id=23848

Οι Zoner από την Κύπρο είναι στην ουσία ένα one man project του Αντώνη Δημητρίου ο οποίος με μεράκι και αγάπη γι αυτό που κάνει δημιούργησε το album “Spectraphonic Deviation” το οποίο αυτοχρηματοδότησε για να κυκλοφορήσει στην αγορά.


Οι Zoner παίζουν ένα είδος progressive rock/metal με πολλές εναλλαγές στην μουσική τους. Η αλήθεια είναι ότι το album θέλει πολλά ακούσματα μέχρι να αρχίσει να σε ανταμείβει μουσικά, αλλά αν του αφιερώσεις τον χρόνο που απαιτεί, τα κομμάτια θα σου μείνουν για πάντα στο μυαλό σου. Δυστυχώς οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες για κάτι τέτοιο, καθώς η σωρεία κυκλοφοριών σε όλα τα μήκη και πλάτη της metal μουσικής είναι τόσο μεγάλη που σπάνια αφιερώνουμε χρόνο σε ένα album και ακόμα πιο σπάνια δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σε κάτι που δεν μας «έκατσε» καλά στην πρώτη ακρόαση (ειδικά αν δεν πρόκειται για album γνωστού συγκροτήματος).

Οχτώ κομμάτια περιέχει το “Spectraphonic Deviation” εκ των οποίων τα “Occupo Dies” και “Frrreakout” τα είχα ακούσει ξανά (το δεύτερο υπάρχει στην συλλογή Bloobrothers II). Σε αυτά τα περίπου 40 λεπτά διάρκειας του album θα ακούσετε διάφορα είδη και στυλ μουσικής. Οι επιρροές προέρχονται από το rock του Frank Zappa και συνεχίζει σε pop, prog, punk, funk, disco, hard, heavy και thrash (!) όπως δηλώνει και το ίδιο το συγκρότημα στην σελίδα του στο Reverbnation. Όμορφες μελωδίες αναμειγνύονται με groovy ρυθμούς κατά την διάρκεια των κομματιών, μία πολύ συμπαθητική φωνή να τα συνοδεύει, ενώ προσωπικό αγαπημένο κομμάτι του album είναι το τελευταίο “Orison” που μου έφερε στο μυαλό συγκροτήματα όπως οι Eloy και οι Pink Floyd στις ατμοσφαιρικές στιγμές του.


Το εξώφυλλο, αν και το θέμα είναι χιλιο-ζωγραφισμένο (η διαμάχη κακού - καλού αγγέλλου), εντούτοις είναι πάρα πολύ καλοδουλεμένο. Μία μικρή ένσταση έχω στην παραγωγή του album η οποία ίσως να είναι επίτηδες έτσι, αλλά θα την ήθελα λιγάκι πιο «καθαρή» ειδικά στις κιθάρες όταν αυτές «αγριεύουν».

Μία εξαιρετική δουλειά των Zoner η οποία είμαι σίγουρος ότι θα αδικηθεί από πολλούς (λόγο των ευκαιριών που ανέλυσα παραπάνω), αλλά όσοι από εσάς δώσουν λίγη περισσότερη προσοχή στην μουσική του Αντώνη, όλο και κάτι θα κερδίσετε…


Βαθμολογία: 75/100



Tracklist:

1. Progressive Entrapment
2. The Perfect Victim (It Ain’t Me)
3. Frrreakout
4. Dissolving Seasons
5. Occupo Dies
6. Facade
7. Elysian Reminder
8. Orison

http://www.reverbnation.com/zonerband










Για το Rock Overdose,
Αντώνης "Jey Key" Κατσαρός