Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Chainheart Live @ Stoa Backroom, Λευκωσία – Live report



Οι Chainheart μετά την κυκλοφορία του album τους “Just Another Day” μας προσκάλεσαν για να μας το παρουσιάσουν ζωντανά στο Stoa Backroom της Λευκωσίας. Φυσικά δεν ήταν δυνατό να αρνηθούμε σε μία τέτοια πρόσκληση, από την στιγμή μάλιστα που μαζί με την είσοδο έπαιρνες και το CD!


Οι πόρτες άνοιξαν κανονικά στην ώρα τους και πριν τους Chainheart εμφανίστηκαν οι Lords of the Underground οι οποίοι είναι μία μπάντα διασκευών και αποτελείται από τους  Τάσος Καρωνιας (R.U.S.T) στην φωνή, Alex Chamberlain (Staff 86) στη κιθάρα, Michael Cosmonaut Aggeli (Dark Poetry) στο μπάσο και Γιάννης Κτίστη (Hardraw) στα drums. Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι η μπάντα είναι πολύ πρόσφατα σχηματισμένη, όμως κατάφεραν να δώσουν ένα show με γνωστά κομμάτια (ενδεικτικά αναφέρω τα “American Woman” – Lenny Kravitz, “Deuce” - KISS, “Whole Lotta Love” – Led Zeppelin, “Touch to Much” – AC/DC). Είχαν και μία μικρή ατυχία με το μικρόφωνο επί σκηνής (έχει ένα θεματάκι ο Τάσος με τα μικρόφωνα :P ) αλλά όλα πήγαν καλά.







Γύρω στις 11:30 ανέβηκαν στην σκηνή οι Chainheart με αλλαγμένη σύνθεση σε σχέση με τα μέλη που ηχογράφησαν το album. Δηλαδή, τα drums ανέλαβε ο Μάριος Γεωργίου, ενώ προστέθηκε ένας κιθαρίστας ακόμα, ο Γιάννης Καραμπάτσος, το μπάσο ανέλαβε ο Χρίστος Αγαθοκλέους και τα δεύτερα φωνητικά η Μαριλένα Χριστοφή. Και οι τρεις τελευταίοι είναι νέα και ταλαντούχα παιδιά που έδεσαν αρκετά καλά με την “παλιά φρουρά” της μουσικής σκηνής, δηλαδή τον Γιάννη Σάββα (φωνή), Πέτρο Μενδόνη (κιθάρες) και Κυριάκο Κουτσιοφή (Keyboards). Ενώ η μπάντα εξερευνεί τα πιο rock/hard rock μονοπάτια της σκληρής μουσικής, εντούτοις ξεκίνησαν με το ένα από τα δύο metal κομμάτια τους, το εναρκτήριο του album Disappointment”. Βέβαια, η παρουσία δύο κιθάρων στην σκηνή έδωσαν έναν πιο «βαρύ» ήχο στα κομμάτια που μου άρεσε αρκετά. Το “Just Another Day” είχε φυσικά την τιμητική του και ακούσαμε το ομώνυμο κομμάτι, το “Live Journey”, το πιο μπαλαντοειδές “You Change my World”, το “Horizon”, το “Shining Day” και το “Always Lied to Me”. Ενδιάμεσα ακούστηκαν και αρκετές διασκευές, με καλύτερη όλων το medley στους Deep Purple που μας πήρε τα μυαλά! Η παρουσία της μπάντας ήταν άψογη, αν και φάνηκε πως κουράστηκαν προς το τέλος, παρόλα αυτά έδωσαν ένα πάρα πολύ καλό show. Κατέβηκαν από την σκηνή γύρω για να ξανανέβουν να παίξουν το τελευταίο κομμάτι του album, το “Fist” (το δεύτερο αγαπημένο μου, μαζί με το εναρκτήριο). Η βραδιά έκλεισε πολύ όμορφα και όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν ικανοποιημένοι από την συναυλία. Ο ήχος ήταν άψογος και είμαι χαρούμενος που επιτέλους υπάρχει ένας χώρος στην Λευκωσία που υποστηρίζει την προσπάθεια των συγκροτημάτων για σωστό ήχο! Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι οι Chainheart κατά την διάρκεια της εμφάνισής τους μας είπαν ότι θα εμφανιστούν στο επερχόμενο Power of the Night Festival, κάτι που έκανε το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα!


Για το Rock Overdose,
Αντώνης "Jey Key" Κατσαρός