Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Blynd: Όλες οι ανταποκρίσεις από τις συναυλίες τους σε Ελλάδα και Κύπρο, μαζί με τους Sodom!



Τον περασμένο μήνα οι Blynd είχαν την τιμή να συνοδέψουν τους Sodom στην μίνι περιοδεία τους σε Ελλάδα και Κύπρο. Διαβάστε τι γράφτηκαν για το συγκρότημα του τόπου μας:

Θεσσαλονίκη 24/11/11

Δυστυχώς ο ανταποκριτής του Rock Overdose για το live της Θεσσαλονίκης, δεν έγραψε τίποτα (σχεδόν) για τους Blynd. Το ίδιο το συγκρότημα υποστηρίζει ότι στο συγκεκριμένο live έγινε χαμός από τον κόσμο...

"Αφού έπαιξαν και οι Γιαννιώτες μισή ώρα, όλα ετοιμάζονται για το τελευταίο supporter της βραδιάς, τους Blynd που κατά τις 22:10 ξεκινούν. Λοιπόν να ξεκαθαρίσω κάτι, προσωπικά το metalcore ποτέ δεν με συνεπήρε και ούτε θα με ενθουσιάσει για αυτό και η γνώμη μου για τους Κυπρίους είναι καθαρά υποκειμενική ως προς το γενικό μάτι. Είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, έχουν το δέσιμο πάνω στη σκηνή και φροντίζουν να ξεσηκώνουν αυτούς που γουστάρουν, έδωσαν και μια διασκευή σε Lamb Of God και κάποιοι ξεσηκώθηκαν ακόμα πιο πολύ." - Γιάννης “Dr.Feelgood” Κουτσουσίμος (Rock Overdose)

"The third support band, Blynd from Cyprus, came out around 10 o’clock. I saw them for the first time and I have been totally satisfied by their performance. A total Thrash Metal band with new wave sound, who have played at many live shows before, and their experience was clear upon the stage. Once again many circle pits and a wall of death took place, and the fans seemed to respond to their massive music. The Cypriots played many songs from their last full-length album “The Enemy” and few from their upcoming album. For near 50 minutes we couldn’t stop headbanging at songs like “Rage and Mindgames”, “The Enemy”, “Final Resistance” and “In Chosen Few”. Their music has to many Groove elements, so it couldn’t not be added a Lamb Of God cover, the “Laid To Rest”. At this song I can tell that the whole building was budged. Blynd is the band that can make great things in the future and must gain more attention from the fans. It was a true warm up for the headliners." - Stathis “Sethianus” Ntailianas (MetalPaths)

Ιωάννινα 25/11/11

"Νέος κιθαρίστας όμως και για τους Βlynd. Το αρχικό τρίο από την Κύπρο, ενισχύθηκε με μία ακόμα κιθάρα που έδωσε στον ήχο περισσότερες προοπτικές. Χωρίς να τον κάνει πολύ περίπλοκο ώστε να δημιουργεί σύγχυση στο αυτί, τα The Enemy, (Rage) Mindgames τα έπαιξαν μεταφορικά και κυριολεκτικά στα δάχτυλα, κάποιες στιγμές ίσως λυσσαλέα, πράγμα που μεταδόθηκε στον κόσμο και ξεκίνησε το πρώτο pit. Η διασκευή από το Laid To Rest των Lamp of God με ενθουσίασε και τα καινούρια τραγούδια που μας παρουσίασαν μου έδωσαν την εντύπωση ότι ο νέος δίσκος που αναμένουμε το 2012 θα έχει πολύ ενδιαφέρον, όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι, και θα αποκαλυφθεί μία εξέλιξη και από πλευράς έμπνευσης αλλά και τεχνικής." - Ευτυχία Βαγενά (Rock Overdose)

Αθήνα 26/11/11

"Χωρίς καθυστερήσεις, με το που τελείωσαν οι Exarsis, βγήκαν στην σκηνή οι Κύπριοι Blynd Και εκεί ήταν που άρχισε να γίνεται της κακομοίρας (δεν μπορώ να εκφραστώ αλλιώς γιατί θα μας φάει η λογοκρισία). Απίστευτα καλοπαιγμένο thrash/death με εμφανεις επιρροες απο Sepultura και Lamb Of God, απίστευτα δεμένη μπάντα και από κάτω να γίνεται χαμός. Κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν ότι έπαιζαν σε πολύ χαμηλό κούρδισμα, με αποτέλεσμα κάποια downbeats που έχουν στα κομμάτια τους να ακούγονται όσο βαριά χρειάζονται, ώστε να μας κολλάνε το μυαλό στον τοίχο απέναντι! Τα φωνητικά κολασμένα και brutal και οι κιθάρες πραγματικά θέριζαν. Ο ντράμμερ πραγματικά πρέπει να τα μισούσε τα τύμπανα γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το κοπάνημα που έριχνε και για μένα το μεγάλο ατού ήταν το 6χορδο μπάσο που έδινε το απίστευτο όγκο που είχαν ενώ έπαιζαν! Αν τα νέο τους άλμπουμ είναι σαν το πρώτο (“The Enemy”), τότε περιμένω να γίνει μεγάλος πανικός και ελπίζω να τους ξαναδούμε πολύ σύντομα!" - Yngve Mortuus (Rock Overdose)

Λευκωσία 27/11/11

"Με φόρα από τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα, οι Blynd ανέβηκαν στην σκηνή και πραγματικά τα έσπασαν ΟΛΑ! Χωρίς υπερβολές, πιστεύω ότι έκαναν την καλύτερη εμφάνισή τους (τουλάχιστον από αυτές που έχω δει εγώ). Όσο περνάει ο καιρός το δίδυμο στις κιθάρες (Κωνσταντίνος και Γιώργος) δένουν όλο και περισσότερο, χωρίς βέβαια να υστερούν οι υπόλοιποι. Η δεύτερη κιθάρα στους Blynd έχει κάνει θαύματα! Το ευχάριστο της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση του νέου άλμπουμ των Blynd το οποίο θα είναι έτοιμο “σε δύο-τρεις μήνες” όπως μας είπε ο Ανδρέας (μπάσο, φωνή) και μας έπαιξαν δύο κομμάτια από αυτό, τα οποία ακούστηκαν πολύ καλά! Χαμός έγινε στο “Rage and Mindgames” και στο “The Enemy”, όπως και στην διασκευή τους στους Lamb of God.

Το κοινό ήταν μαζί τους από την αρχή μέχρι το τέλος της εμφάνισής τους και αυτό έδεινε περισσότερη ενέργεια στο συγκρότημα. Οι Blynd δίχνουν ότι συνεχίζουν να κάνουν σταθερά βήματα προς τα πάνω και πραγματικά τους αξίζει!" -
Αντώνης "JeyKey" Κατσαρός (Rock Overdose)