Καλωσορίσατε στο Chromium Sun!

Το e-zine αυτό έχει ως σκοπό την προβολή της Κυπριακής σκηνής και όχι μόνο.

Δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο νησί μας, θα μαθαίνουμε νέα από όλο το φάσμα του metal, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κολλήματα.

Ευχόμαστε σε όλους καλές αναγνώσεις!

P.S. Αν κάποιο κυπριακό συγκρότημα ενδιαφέρεται να προβληθεί μέσα από το blog μας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail μας: chromiumsunblog@gmail.com
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

HardRaw - Temple of Evil - Teror 26/4 @ Franky's Live, Nicosia Live Report


Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται και στο www.metalholocaust.gr

Την Τρίτη του Πάσχα, στο Frankys Live στη Λευκωσία, τρία τοπικά συγκροτήματα μας έδωσαν ένα γερό δείγμα underground συναυλίας.

Συγκεκριμένα οι Teror, οι Temple of Evil και οι HardRaw (ένα thrash, ένα death/thrash και ένα κλασσικό heavy συγκρότημα αντίστοιχα), έπαιξαν για 3 ώρες περίπου ταρακουνώντας όλους τους παρευρισκόμενους. Συμπτωματικά και τα τρία αυτά συγκροτήματα είχα να τα δω live από το περσινό Power of the Night.
Ατού της βραδιάς ήταν το cd compilation του Cy-MetalCyprus Metal Scene United”, όπου και τα τρία συγκροτήματα που εμφανίστηκαν συμμετέχουν σε αυτό. Μοναδικό αρνητικό της βραδιάς ήταν ο ήχος ο οποίος ήταν μέτριος και έθαψε τα συγκροτήματα και ειδικότερα τους Teror. Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα τα πράγματα…

Έφτασα στον χώρο αρκετά νωρίς, πράγμα σπάνιο για μένα… Τον βρήκα αρκετά συμπαθητικό. Μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα του πατώματος (σαν αμφιθέατρο), για να βλέπουν όλοι την σκηνή. Ο χώρος δονούταν ήδη από τις μουσικές επιλογές κλασικού heavy metal, ενώ ο κόσμος ερχόταν ασταμάτητα. Χάρηκα που είδα καλούς φίλους τόσο από τη Λευκωσία, όσο και από την Λεμεσό. Όλα αυτά μέχρι τις 9 περίπου, όπου ανέβηκαν στην σκηνή οι Teror.


TEROR

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με την τελευταία φορά που τους είχα δει, παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι. Όσο περνάει ο καιρός, το συγκρότημα δένει περισσότερο και παρουσιάζει καλύτερα αποτελέσματα. Παίξανε κομμάτια τόσο από το demo τους, όσο και νέα τα οποία ακούγονται πολύ υποσχόμενα. Ο κόσμος τους απόλαυσε και ειδικότερα στα κομμάτια του demo όπου έγινε πραγματικός χαμός (επειδή ήταν πιο γνωστά)! Το μοναδικό πρόβλημα ήταν στον ήχο, όπου ειδικά στα πρώτα τρία κομμάτια τους, η κιθάρα μόλις και μετά βίας ακουγόταν. Στην συνέχεια έστρωσε κάπως, αλλά και πάλι ήταν πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα όργανα…

Setlist:
Storm Warriors (instrumental)
Night of Teror
Metal Thrashing Mad
Storm of Betrayal
Ahes of War
Antichrist
331
Thrash Patrol
Fuck You
Ordered to Destroy


TEMPLE OF EVIL

Στην συνέχεια ανέβηκαν στην σκηνή οι Temple of Evil. Το death/thrash τρίο παρέδωσε ένα αρκετά καλό set list με αρκετά νέα κομμάτια και φυσικά, την αγαπημένη μου διασκευή στο “Orgasmatron”! Οι Temple of Evil, έχουν τα φόντα να κάνουν ένα γερό σύνολο και νομίζω πως είναι καιρός να μπουν στο στούντιο, μιας και έχουν αρκετά κομμάτια. Ξεχώρισα ιδιαίτερα το “The Book of Shadows” το οποίο μου έφερε στο μυαλό Rotting Christ πρώιμης εποχής (όσο και αν δεν του άρεσε αυτό του Μάνου, του τραγουδιστή τους, όταν του το ανέφερα), ένα κομμάτι με αργό ρυθμό, γρήγορα ξεσπάσματα, καθαρά φωνητικά (σαν απαγγελία - βλέπε Non Serviam) και όμορφο σόλο. Γενικά οι Temple of Evil έπαιξαν πολύ καλά, αλλά ειδικά στο κομμάτι “Lord of Death” το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Compilation που ανάφερα ποιο πάνω, έγινε χαμός!

Playlist:
Tombs of the Undead
Dark Haunted Church
Feel the Blade
Demonic Bell
Invocation of the Skeletal Demon
Dies Irae
Orgasmatron
The Book of Shadows
Lord of Death


HARDRAW

Τέλος, εμφανίστηκαν οι HardRaw οι οποίοι έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην σύνθεσή τους και αυτό φαίνεται να τους έδωσε μία άλλη ώθηση τόσο στην μουσική τους, όσο και στην εμφάνισή τους. Ο νέος τραγουδιστής, Φαίδων Διαμαντόπουλος, έχει πολλές δυνατότητες και δίνει την ευκαιρία στο συγκρότημα να συνθέσει πιο τεχνικά κομμάτια, πράγμα που φάνηκε από το promo που μοίρασαν δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους, με 2 νέα κομμάτια τους.
Οι HardRaw βγήκαν στην σκηνή κεφάτοι και παρέδωσαν στον κόσμο αγνό heavy metal με αρκετές power επιρροές, όπως δηλαδή τους ξέραμε μέχρι σήμερα. Η σκηνή φάνηκε πολύ μικρή για να τους χωρέσει, καθώς ήταν υπερκινητικότατοι (όσο μπορούσαν βέβαια).
Τα κομμάτια που διαδέχονταν το ένα πίσω από το άλλο, δέχτηκαν όλα θερμή υποδοχή από το κοινό.

Το Playlist τους:

Intro
Heavy Metal Union
The One With the Wolves
Dragon's Lair
Strike 'em Down
Revenge
Chase your Dreams
Night of the Wolf
City Beneath the Surface
Cyprus Heavy Metal Steel
Samson's Revenge
Heavy Metal Universe
Hellfire
In Union We Stand
Axe Attack
Night's Dark Figures


Παραλειπόμενα:
  • Όλα τα συγκροτήματα κατά την διάρκεια της εμφάνισής τους ευχαρίστησαν και στήριξαν το cd compilation Cyprus Metal Scene Unite”.
  • O Νικόλας Μουτάφης, κιθαρίστας των HardRaw κατά την διάρκεια του show τους, ανακοίνωσε ότι το φετινό Power of the Night θα γίνει στις 16&17 Ιουλίου, πράγμα που έφερε την ικανοποίηση στον κόσμο. Εδώ και καιρό αναρωτιόμασταν αν θα γίνει ή όχι, αλλά η απάντηση ήρθε την κατάλληλη στιγμή.
  • Ο Μάνος Φαλελάκης, ο τραγουδιστής και μπασίστας των Temple of Evil, τραυματίστηκε στο πρώτο κι όλας κομμάτι του show τους, αλλά δεν σταμάτησε να παίζει με μανία μέχρι το τέλος. Όταν κατέβηκε από τη σκηνή, έψαχνε (επίσης μανιωδώς) κάποιο τσιρότο για να δέσει το χέρι του…
  • Κατά την διάρκεια των διαλλειμάτων, ζήτησα μεταξύ σοβαρού και αστείου από τον dj να βάλει Obituary. Τελικά έβαλε… όταν είχα πάει εκεί που και ο βασιλιάς πάει μόνος του! Κάποιοι πιστεύουν ότι το έκανε επίτηδες, αλλά προσωπικά δεν με πείθουν τέτοιες “κακίες”. :P